Om oss

Om

Fantasivandringar

Vad är en fantasivandring? - om boken

Fantasivandringar är meditationssagor för barn där barnet själv blir huvudperson i boken. Boken vi har gjort innehåller 11 st Fantasivandringar. De har olika teman och man kan läsa dem i vilken ordning som helst. Mellan kapitlen finns hela uppslag med färgglada illustrationer. En del tydligt föreställande figurer och en del abstrakta som inbjuder till egna fantasier.

Vi har skapat Fantasivandringar för att vi vill ge barn och vuxna fantasifull kvalitetstid med varandra. Meditationssagorna är spännande, glädjefyllda och utvecklande och illustrationerna inspirerande.

Boken innehåller även handledning med tips och råd på hur man kan använda texterna och följa upp dem.

Boken är inbunden, 35 sidor.

Ålder?

Fantasivandringar passar bra att läsa för barn från 6 år och uppåt.

Om man vill läsa för yngre barn kan man anpassa texterna så att det blir en saga om barnet. T.e.x byta ut "du" mot barnets namn och kanske lägga till sig själv eller fler personer i sagan. Man kan fantasiera högt tillsammans om vad som händer istället för att barnet är tyst och blundar. Barn som inte tycker om att blunda eller har svårt att vara stilla kanske vill måla samtidigt.

Självklart är alla barn olika och man får anpassa efter varje barn och situation.

Om oss

Ingela Beausang & Matilda Wånggren

Vi träffades på vår dåvarande arbetsplats för 6 år sedan och trivdes direkt tillsammans. Ingela berättade entusiastiskt om sina meditationer som hon kallar fantasivandringar. Hon hade i sitt arbete som fritidspedagog fantasivandrat med sina elever och fått idéen att göra en bok av dessa. Matilda som målat sedan hon var barn nappade direkt på idéen att illustrera meditationerna. Det visade sig att våra sätt att måla och skriva passade bra ihop.

 

Diskussionerna om att vi skulle göra denna bok tillsammans var många och glädjefyllda. Samarbetet tog fart när Matilda blev föräldraledig 2015 och vi kunde börja planera vår bok. Det tog sin tid med allt vad det innebär att skriva, måla och producera en bok. Vi beslutade också att ge ut på eget förlag vilket blev ytterligare en lärorik resa. Vi är mycket glada att äntligen kunna dela med oss till er av vårt hjärteprojekt Fantasivandringar!

 

Vi bor båda i Göteborg, Ingela med sambo och katt på ute Hönö. På promenadavstånd har hon även 2 barn, 4 barnbarn och 3 bonusbarnbarn. Matilda bor på fastlandet med man och två barn på 3 och 8 år.

 

För oss är Fantasivandringar en barnbok, undervisningsmaterial, högläsningsbok och godnattsaga, allt i ett. Möjligheterna är oändliga! Alla kan ha behållning av denna bok. Vi hoppas inspirera barn och vuxna att fantasivandra tillsammans, som vi gör med barn och barnbarn.

Ingela (t.v) skriver och Matilda målar

HB Fantasivandringar förlag

Hemvärnsvägen 33

475 42 Hönö

info@fantasivandringar.se